Tentoonstelling in Het Spoorwegmuseum geopend

Op woensdag 2 juli jl. vond de opening plaats van de tentoonstelling die Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft samengesteld n.a.v. het verschijnen van het fotoboek “Langs het spoor. Het fotografisch oog van Kees van de Meene”. De tentoonstelling is een van de drie tentoonstellingen die Het Spoorwegmuseum organiseert in het kader van de viering van 175 jaar Spoorwegen in Nederland.

informatie Langs het Spoor Utrecht

Informatiebordje bij de tentoonstelling

Directeur Paul van Vlijmen opende de mooi ingerichte expositie van een deel van de foto’s uit het fotoboek en hield een korte toespraak. Daarna spraken fotografe en samensteller van het fotoboek Anouk Gielen en Kees van de Meene enkele woorden.

Opening Langs het Spoor Utrecht_directeur fotograaf samensteller

V.l.n.r. Paul van Vlijmen, Kees van de Meene, Anouk Gielen

Vlak voor de opening vond een telefonisch interview plaats tussen de heer Van Vlijmen en Radio 5, waarin hij o.a. uitleg gaf over de term “spoorfotograaf” en op beeldende wijze over het fotografisch werk van Kees sprak. Dit interview is terug te luisteren via deze link. Het fragment met het interview start bij 22:39 (tot 26:44).

 

Ook andere media en websites besteedden aandacht aan de opening van de tentoonstelling, zoals de Weekkrant Utrecht en Verkeerswereld.nl

De tentoonstelling is tot en met 6 oktober te zien in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het boek is daar tevens verkrijgbaar in de Museumwinkel.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s